Reteta - Painici sau chifle de casa



Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 1pahar lapte
  • 1/2 pahar apa minerala
  • 1 lingurita otet
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 100g unt
 
 Instructiuni:

  1. Intr-un vas se amesteca laptele caldut, apa minerala, drojdia si zaharul si se lasa deoparte 10 minute
  2. Dupa cele 10 minute adaugam amestecul cu drojdie  peste restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat ce se desprinde de peretii vasului
  3. Se lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul (aproximativ o ora)
  4. Dupa ce a crescut modelam painicile , le ungem cu unt si le punem in cuptorul preincalzit
  5. Se coc timp de 18-20 minute la 180 grade C






Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

My Instagram